2016. április 21., csütörtök

Spenótos ,csirkés csoda

Dànok mindig azt mondjàk a " napsütésnek minden percèt élvezd ki "
Elsőre nem sejtettem mièrt mondjàk , de mára màr kezdem kapizsgàlni.
Hisz a napsütés ritka minta fehèr holló , legtöbbször esik ,ès szürke az idő .
Ma viszont csodálatosan süt a nap ,így a délelőtti játszóterezès utàn a kertben tàlaltam fel a fő fogást.
Gyerekeim  kedvencét hoztam el nektek .
Első hallásra sokan meg riadnak , hisz spenótos , csirkés , tejszínes ,tésztáról van szó.
Receptet már nem tudom hol találtam valahol az internet sűrűjében , de azt tudom a legfinnyásabb férfiember is megnyalja után a 10 ujját.
Íme a recept :

Hozzávalók:
 450 g csirkemell filè / kb 2 db/
 3dl főző tejszín
 1doboz  fettuccine tészta
 / ha nincs lehet penne vagy masni ,az íze ugyan olyan isteni /
 3 db zúzott fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 Apróra vágott mirelit spenót kb 250g
 Só , Bors ,Ételízesítővel
Elkészítés :
- a hagymát felapritjuk és kevés olajon meg pároljuk / közepes lángon /  , hozzà adjuk a felkockázott csirkemell filèt . Jól átkavarjuk ,mikor a csirkemell kifehèredett  kis vizet teszünk alá ès hozzá adjuk a kiolvasztott spenótot .
Ezután felöntjük  kb 3dl vízel.
Só ,bors ,zúzott fokhagyma mehet bele .
Nem kell sokáig főzni , éppen csak az első rottyanàsig .
Ez idő alatt feltesszük a tésztát főni .
Míg a viszünk melegszik addig a főző tejszínt  összekeverünk 3 evk.lisztel.
Mikor megvagyunk a lisztes tejszínnel ,kis sugárban a spenótos csirkemellhez öntjük .
Kicsit főzzük , hogy sűrűsödjön figyelve ,  hogy le ne égjen .Majd levesszük a tűzről .
Tésztánk is elkészült ,leszűrjük és hozzà  adjuk a spenóthoz .
Finom mozdulatokkal összekeverjük .
Ne ijedjünk meg ha kicsit több a " lè" tèsztànk felfogja szívni .
Azonnal találhatjuk .
Jó ètvàgyat !




Ui:. -ha tetszett a recept , netán elkészíted ,ès közzé is teszed .
Ne felejtsd el feltüntetni hol kinèl is találtad a receptet .
Nagyon köszönöm !
Puszi Zsanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése