2017. szeptember 16., szombat

Banános süti karamell glasurral

Receptett egy nagyon kedves kolleganőmtől kaptam . 
Nagyon jól jött ma , mert a hütőben lapult pár db barna banán , amit senki nem akart már megenni. 
Pedig csak a héja volt csúf. 
Hogy mások számára is érthető legyen lekörmölöm magyarul.
Tészta : 
-150g puha vaj 
-250g cukor 
-2 tojás
-2-3 összetört banán 
-1cs. sütőpor
-1dl tej 
-280g liszt
Sütőt előmelegítjük 175fokra . 
A vajat és a cukrot jól elkeverjük a robotgéppel ,majd egyesével hozzákeverjük a tojást .Végül a villávval összetört banánt is bele keverjük. 
A sütőport el keverjük  a liszttel , apránként hozzá adjuk a banános masszánkhoz a tejjel együt . 
Végül tepsire helyezzük , kb 45 perc alatt készre sütjük 

Glasur:
-75g vaj
-1/2dl barna cukor 
-1/4 dl tej
-1 zacskó vaniliáscukor
-2dl porcukor 
A vajat , barna cukrot , v. cukrot és a tejet feltesszük melegedni . 
Figyeljünk hogy ne égjen meg ! Végül belehelyezni a porcukrott és jól elkeverni. 
Majd az elkészült / nem meleg / tésztára öntjük 
Akár darált dióval , mogyoróval is díszithetjük . 
Várjuk meg míg a glasur megszárad. 

Tipp: 
-szoktam bele helyezni mèg egy kanál fahèjjat vagy egy zacskó csoki darát a tésztába .
Kicsit folyós csokival isteni az ízhatás. 



Igen, a képen hiányzik a glasur :) mi így szeretjük . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése