2017. szeptember 14., csütörtök

Màlnàs crumble

Azaza màlnàs morzsa... ezt az egyszerû angol sütit  Zórànàl làttam , nagyon megtetszett mondvàn ez èpp nekem valò.
Ugyanis nem szeretem a pepecselôs sütiket, "most azonnal " híve vagyok ! 
De làssuk a sütit . 
Àtnèztem pàr receptett ès a vègèn elkèszült a nekünk megfelelô. 

Hozzávalók:

32 cm piteformàt hasznàltam , egybôl dupla adaggal vàgtan neki. 

Fagyasztott màlnàt hasznàltam 2 zacskòval . Kiengedni nem kell.

Eredetileg almàval kèszül az angolok vaniliaszòsszal fogyasztjak , de èn evvel sem akartam most foglalkozni . Lusta szakàcs vagyok . 

-24 dkg vaj

-30dkg liszt

-20dkg cukor

-16dkg darált mandula vagy mogyoró

/ez igazàbòl elhagyható /

-2csomag vaníliás 

Elkèszítès:

2 dkg vajjal kikenünk egy piteformát, beleszórjuk az màlnàt . Meghinthetjük egy kis őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel, esetleg mézeskalács- fűszerkeverékkel ízlés szerint, illetve a vaníliás cukorral.

A lisztet, a cukrot, a vajat és a darált mandulát vagy mogyorót ujjbeggyel összemorzsoljuk, majd az màlna tetejére szórjuk. Ugy hogy jòl befedje a màlnànkat . 

A màlna savanysàgàt kompenzàlja a tèszta èdessège. 

180 fokos sütőben lefedve 25 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kissé megpirítjuk.

Mondtam , hogy egyszerû. 

Gyerekek imàdtàk ! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése