2017. október 24., kedd

Æblerkageraps

Igazából ez egy almakompótos poharas süti . 
Dánok nagy előszeretettel készítik. 
Nagy tudást nem igényel ,  főleg hogy két vèglete van az elkészítésének . 
No1:
 - elslatyogsz a boltig és mindent megveszel hozzá , hazaérve márcsak rétegezni kell.
No2: 
-Rászánsz kb 1 órát és frissen elkészíted .

Na de lássuk a receptet :
- 1/2 kg alma 
- 1 zacskó zsemlemorzsa 
- 8dkg vaj 
- 4 ev. cukor 
- 1zacskó vanilliás c.
- tejszínhab

Elkészítés :
- Almákat hámozd meg , kockàzd fel .
  A kristálycukor felével és a vanilliás cukor     hozzáadásával , kevés vízzel főzd darabosra , pépesre. Ki hogy szereti , szerintem darabossan jobb . 
Hagyjuk kihülni .

- Vajat olvaszuk fel / ne égjen meg/  adjuk hozzá a zsemlemorzsát , maradék cukrot , van.cukrot . Kevergessük pirítsuk  meg , mint amikor túrogombocót csinálunk .
Zsemlemorzsát is hagyjuk hülni.
Addig a tejszínhabot géppel felverjük . 
-Ha minden kihült elő a poharakkal és lehet rétegezni
 1; zsemlemorzsa
 2; almapüré 
 3; tejszínhab  
Egy a lényeg tejszínhabbal zárd a sort , díszitheted mandula forgáccsal . 
Pár óra hűtés.
Kitalálhatjátok nálam melyik változat készült el , tudjátok az egyszerű dolgokat szeretem . 



Tipp: szerintem másnap a legfinomabb  
Petra imádta 
Én imádtam 
Fiúk fújjogtak 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése