2017. október 1., vasárnap

Szilvás fahéjas

Ha vasárnap akkor sütemény ! 

A szilva és a fahéj illata átjárja a lakás minden zegzugàt! 

Színte már érezhető a tél és a karácsony illata! 

A sütemény önmagában nagyon tömény száraz ezért kell hozzá a sodó 

Garantálom ízleni fog mindenkinek ! 


Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl étolaj
  • 28 dkg finomliszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10dkg darált vagy darabolt aszalt szilva
  • késhegynyi só-
  • Valília sodó:
  • 1 l tej
  • 4 db tojássárga
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag v.cukor
  • 2 dkg vaj

A cukrot az olajjal jól elkeverjük, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk. 

A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport és a sót, ezt az előzőekhez adjuk.
Az apróra vágott mandulát, szilvát is beleforgatjuk, Ismét elővettem a darálót , hisz mi nem szeretjük a nagyon gyümis sütiket! 

Kivétel az almáspite

Kivajazot , kilisztezett formába öntjük és 170fokon kb 30 perc .Tűpróba! 

Vaniliasodó :

A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.

A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket.

Összeforraljuk, közben kevergetjük.

Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése