2018. május 26., szombat

Rebarbarás /első /süti

Itt a rebarbara szezonja és én igazából még sossem készítettem belőle semmit . 
Viszont melóban az egyik kollega hozott be egy jónagy adaggal . 
Annyira ízlett , hogy miútán a receptett elkunyiztam tudtam nekem is elkell készítenem.
Miútán vettem is egy jónagy adaggal , már semmi nem tarthatott vissza .


Hozzávalók : 
-200 g  vaj 
-250 g cukor
-4 db tojás
-275g liszt
-1 zacskó sütöpor 
-1 zacskó vanilliás cukor
-8 száll  rebarbara /kb 500g 
-1 evő.k keményítő
-nagy doboz tejfől+ vanillia 
Amennyire bonyolultnak tűnt , annyira egyszerű . 
No1 : 180fokra a sütőt elő melegítjük 
No2 : A rebarbarákat megmossuk , meghámozzuk , majd 2-3 cm szélesre daraboljuk a szállat .
Ha ezzel megvagyunk tálba tesszük a keményítővel együtt ,  összekeverjük , félretesszük . 
No3 : Keverőtálba tesszük a puha vajat a cukrott + a vanilliás cukrott és fehéredésig keverjük.
Egyessével hozzá dolgozzuk a tojást is , ha ezzel megvagyunk a lisztett és a sütőport a tojásos masszához adjuk apránként .Semleges álagúra keverjük .
Tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral és a tésztát bele kanalaztam .
Majd a tészta tetejére öntöttem a rebarbara kockákat és a tésztával jól elkevertem . 
180 fokos sütőbe helyeztem és kb 40 percig sütőttem.
Mikor kihült vaniliás tejfölel ettem , bár azt mondják vanilliás fagyival az igazi . 
/ ha nagyon sülne a tészta fedjük le sütőpapírral. Akkor nem ég meg mint az enyém /
De ez az ízéből nem vessz el semmit .Tűpróba ! 
Isteni lett ! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése