2018. június 21., csütörtök

Kókuszos tejberizs nektarinnal

Gyerekkorunk nagy kedvence a tejberizs ... legalábbis én imádtam , soksok kakaóval a tetején .
Jaaaaaj még most is érzem a számba. 

Ahány ház annyi féle módon készítik , a végeredmény mindig ugyan az . Álom! 

Viszont én most eltértem a megszokottól ...

Hozzávalók : 
200g grødrizs 
1liter vanilliás tej / vagy sima 
3 dl víz 
Édessítőszer / cukor, stevia, nádcukor , barna....ki hogy szereti / 
Én speciel semmit nem használtam mert a vanilliás tej nagyon édes.
3 evőkanál kókuszreszelék 
Csipet só

Elkészítése pofon egyszerű ! 
Első körben mossuk át a rizsünket . 
Dupla alljú főzőedénybe tettem  majd hozzá adtam a v. tej és a víz keverékét . 
Kanalazzuk bele a kókuszreszeléket ... és kb 25-30 perc alatt lassú hőfokon főzzük puhára .
Ha a rizs nem puha , de elfőtt volna a tej , akkor pótoljuk. 
Poharakba tálalás útán apróra darabolt nektarinnal díszítjük . 

És ami a dános 🇩🇰 verziót illeti Petrám melegen kakaót vagy fahéjjal szórja meg vastagon majd egy nagyobb vajat tessz a tetejére . 
Hagyja az egészet elolvadni . 
Számomra bízar , de ö imádja így.
Jó Étvágyat ! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése